Hawaii pirítós
Hozzávalók: 2 szelet szendvicskenyér, 4 szelet sonka, 1 kávéskanál mustár, 2 szelet ananász, pirospaprika, 2 szelet trappista vagy más sajt, 2 szem magvas meggy, 2 salátalevél. A szendvicskenyereket megpirítjuk és megvajazzuk. Ráfektetünk 2-2 szelet sonkát, s megkenjük vékonyan mustárral. Az ananászszeleteket a szendvics középre fektetjük, s meghintjük kevéske pirospaprikával. Betakarjuk sajtszeletekkel. A szendvicseket ezután forró grillsütőbe tesszük, s akkor kész, ha a sajt rápirul. Salátalevéllel és meggyel díszítve tálaljuk. Tipp ínyenceknek: A szendvicset variálhatjuk úgy is, hogy tükörtojást vagy más déligyümölcsöt teszünk a sajttakaró alá.
|