Paradicsommártás
Hozzávalók: 1,5 kg nyers paradicsom / vagy ennek megfelelő sűrített ill. konzerv paradicsom (lé) / 3 ek. zsír, 4 ek.liszt, 5 ek. cukor, 1 kisebb vöröshagyma, 3 szál zellerzöld, só A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, és főni tesszük, a zeller zöldjével és az egészben hagyott hagymával. Ha a paradicsom puha kivesszük belőle a zellerzöldet és a hagymát, a paradicsomot átpasszírozzuk. A rántást félig megpirítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és tovább pirítjuk, amíg a cukor karamellizálódni kezd, akkor hozzáadjuk a kihűlt paradicsomlevet, és kevergetve felfőzzük, megsózzuk. Ahogy sűrűsödik, úgy adjunk hozzá csontlevet, ennek hiányában vizet, és jól forraljuk ki. A mártásnak simának kell lennie.
|