Zöldséges fűszermártás
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 cső zöldpaprika, 1 cső zöld húsú peperoni, 1 ecetes uborka 1 doboz csemege kukorica (175 g), 2 evőkanál olaj, 2-2 evőkanál víz és ecet 1 teáskanál cukor, só, fekete bors 1. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A paprikát és a peperoni megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és nagyon apró kockákra, vágjuk. Az ecetes uborkát szintén kockákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. 2. Az előkészített hozzávalókat az olajon kissé megpároljuk, felöntjük a vízzel és az ecettel, majd sűrűre főzzük a masszát. Végül a mártást cukorral, sóval és borssal édes-savanyúra fűszerezzük.
|