Saláták : Ecetes-hagymás burgonyasaláta |
Ecetes-hagymás burgonyasaláta
Hozzávalók: 1 kg kifliburgonya, 2 nagy fej lilahagyma, 1 paradicsom, 6 evőkanál olaj, 3 evőkanál 5%-os ecet, 2 csipet cukor, 1 késhegynyi őrölt fehérbors, só. Elkészítése: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük. Mikor megpuhult, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk és felkarikázzuk. Az olajból, ecetből, karikára vágott lilahagymából kevés cukorral, borssal és sóval, valamint vízzel öntetet készítünk. Ebbe tesszük bele a burgonyát. Tálaláskor salátalevéllel és paradicsommal díszítjük. Energiatartalom: 1430 kJ Fehérjetartalom: 6 g Zsírtartalom: 15 g Szénhidráttartalom: 45 g
|