Csirkés zöldségsaláta
Hozzávalók: 1 sült csirke, 1 evőkanál borecet, 1 evőkanál szezámolaj 2 evőkanál étolaj, 1/4 teáskanál szójaszósz, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma 1/4 teáskanál szárított kapor, 1/4 teáskanál só, 1/4 teáskanál fekete bors 20 dkg rózsáira szedett karfiol, 10 dkg kígyóuborka, 2 zellergyökér, 1 cikória (10 dkg), 2 paradicsom, 8 olívabogyó a díszítéshez A csirkét feldaraboljuk, a bőrét lehúzzuk. A húst lebontjuk a csontról, és kis kockákra vágjuk. Az ecetet, az olajat és a fűszereket összekeverjük és ízesítjük. A húst ebbe a páclébe tesszük, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A karfiolt sós vízben megfőzzük, hideg vízben leöblítjük, megszárítjuk. Az uborkát héj és mag nélkül centiméteres darabokra szeljük. A zellert és a cikóriát vékony félkör alakú szeletekre vágjuk fel. A zöldséget a marinírozott csirkéhez adjuk, ízesítjük, paradicsomszeletekkel és olívabogyóval díszítjük. Lehetőleg azonnal tálaljuk. Vajas pirítóst vagy fűszeres majonézt ajánlunk hozzá.
|