Könnyű burgonyasaláta
Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt burgonya, 2 kemény tojás, 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál borecet, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál fekete bors, 1 tojássárgája, 1,5 dl tejszínes joghurt, 2 evőkanál olaj, 2 alma, 2 csemege uborka, 2 paradicsom A burgonyát, a tojásokat és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk, a salátástálba tesszük. Az ecetet, a cukrot, a sót és a borsot összekeverjük. A burgonyát összevágjuk és hozzákeverjük a tojássárgáját a joghurttal és az olajat felverjük. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kimagozzuk, az uborkával együtt feldaraboljuk és belekeverjük. Egy apróra vágott paradicsomot szintén hozzáadunk. A két salátát összeöntjük, ízesítjük. Paradicsomkarikákkal és tojásszeletekkel díszítjük, esetleg egy kis paprikával megszórjuk. Rozskenyér vagy barna kenyér krémsajttal illik hozzá.
|