Almás céklasaláta
Hozzávalók: 30 dkg közepes, lehetőleg, egyforma cékla, só, 1 mokkáskanál köménymag, 1 kisebb vöröshagyma, 2 alma (kb. 20 dkg), 1 citrom, 3 evőkanál borecet, 6-7 evőkanál kukoricacsíra-olaj, 1 evőkanál porcukor A céklát kefével dörzsölve jól megmossuk, majd enyhén sós, köménymagos vízben, amibe előzőleg a megmosott hagymát is bele tettük, lefödve, kis lángon puhára főzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, akárcsak az almát, majd mindkettőt gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A citromot meghámozzuk, húsát kisebb kockákra vágjuk. Mindezeket a borecettel meg az olajjal összekeverjük, 1 kiskanál sóval és a cukorral ízesítjük. Jótanács: Az almás céklasalátát főtt zellerrel is összekeverhetjük. Természetesen a többi hozzávalóhoz hasonlóan ezt is gyufaszálnyi csíkokra kell vágni. A hagymát és a köménymagot viszont el is hagyhatjuk.
|