Káposztafőzelék tárkonnyal
Hozzávalók: 80 dkg friss fejes káposzta 2 evőkanál libazsír 2 evőkanál liszt 1 fej vöröshagyma 2 dl tejföl só, bors tárkony Elkészítése: Ezt a receptet akkor kaptam, amikor Erdélyben jártam. Természetesen mint mesterszakács, találkoztam már korábban is főzelékekkel, de ha nyitott az ember - és én úgy tartom, egy jó szakácsnak annak kell lennie -, mindig képes újat ellesni. Nos, ez az erdélyi étel ilyen volt, és igyekeztem, hogy hamisítatlan, eredeti formájában mutassam meg Önöknek, kérem, próbálják ki ilyen módon. A fejeskáposztát ujjnyi széles csíkokra vágva, kevés sós vízben puhára főzzük. Libazsírba finomra vágott hagymát teszünk, üvegesre pirítjuk, lisztet hozzátéve aranysárga rántást készítünk és késhegynyi borssal meghintjük, majd hideg vízzel felengedve a káposztába szűrjük. Apróra vágott tárkonyt teszünk bele és 10 percig főzzük. Belekeverjük a tejfölt és még egyszer föllobbantjuk. Jó étvágyat kívánunk! Borajánlat: Saszla
|