Főzelékek : Ropogós zöldségek paprikamártással |
Ropogós zöldségek paprikamártással
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, padlizsán, burgonya, hagyma stb.) 2 tojássárgája, 50 dkg rétesliszt, 1,5 dl szódavíz, só, a sütéshez olaj. A paprikamártáshoz: 40 dkg zöldpaprika, só, cukor, citromlé, olaj
A megtisztított zöldpaprikát vízben megfőzzük, majd a héjról lekaparjuk a húsát. Tálba tesszük, kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű olajjal, sóval, cukorral és citromlével.
A megtisztított zöldségeket vastagabb szeletekre vagy nagyobb hasábokra vágjuk. A lisztet tálba tesszük, kikeverjük a szódavízzel, sóval és a tojássárgájával.
A masszába belemártjuk a zöldségeket. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
|