Sült gyümölcs vegyesen
Hozzávalók: 4 kicsi lehetőleg éretlen, zöld banán, 4 kis alma, 4 kis, kemény, téli körte, 1 tojás, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál reszelt trappista, 2 dkg vaj, ízlés szerint só és törött fehér bors, olaj a sütéshez. A banánokat meghámozzuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Az almát és a körtét megmossuk. Az almát egészben, héjastól kicsumázzuk, a körtét, pedig meghámozva, és félbevágva tisztítjuk meg a magházától. Ugyancsak megsózzuk, megborsozzuk. A tojást felverjük, sóval, borssal ízesítjük. A banánokat és a fél körtéket először lisztben majd a tojásban megmártjuk, ezután ismét lisztbe forgatva, forró olajban szép világossárgára megsütjük. Lecsöpögtetve melegen tartjuk. Az almát kivajazott kis tepsibe rakjuk, a magház helyére egy kevés reszelt sajtot és borsónyi vajdarabkákat szórunk, majd az előmelegített, közepesen meleg sütőbe toljuk. Addig pirítjuk, amíg az alma kissé összeroskad, de még nem ereszt levet. Ekkor meghintjük kevés reszelt sajttal, és világosra pirítjuk. (Készíthetjük a gyümölcsöket sütőben is. A megfűszerezett gyümölcsöt kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk és megsütjük, majd reszelt sajttal meghintve, éppen csak világossárgára pirítjuk a tetejét.) Rendkívül gyorsan és egyszerűen készíthető, de csak frissen jó! (Amíg a leves megmelegszik, és amíg az ebédhez megterítünk, megsülhet a gyümölcsköret.)
|