Egyiptomi falafel
Hozzávalók: * 40 dkg lóbab, * 1 nagy tojás, * 1 nagy fej hagyma, * 2 gerezd fokhagyma, * 1 csokor petrezselyemzöldje, * 1 kávéskanál őrölt koriander, * 15 dkg liszt, * 2 evőkanál szezámmag, * só, * olaj a sütéshez
Elkészítés: A babot egy napra beáztatjuk, másnap lecsurgatjuk, lassú tűzön puhára főzzük, átpaszírozzuk. A megtisztított, apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymagerezdeket és a koriandert hozzáadjuk az átpasszírozott babhoz, jól elkeverjük, lassú tűzön összefőzzük, kis pogácsákat formálunk belőle, megforgatjuk a felvert tojásban, majd a lisztben. Egyik felüket megszórjuk szezámmaggal, serpenyőben forró olajban aranybarnára sütjük. Papírszalvétán leszárítjuk, kissé megsózva tálaljuk.
|