Sajtgaluska
Hozzávalók: 10 dkg búzadara, 1 tojás, 1 tojássárgája, 4 dkg vaj, 4 dkg reszelt parmezán sajt, só, bors, szerecsendió, 2,5 dl húsleves. Tetejére reszelt sajt, vaj. A vajat a darával, a tojással és a sárgával meg a sajttal, valamint a fűszerekkel összekeverjük. A masszát jól lenyomkodjuk és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. A levest felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Két ek. segítségével galuskákat formázunk, és a levesbe tesszük. 15-20 percig hagyjuk egész kis lángon, majd óvatosan kiemeljük, jól lecsepegtetjük és sűtőpapirral bélelt tepsire, tesszük, majd meghintjük reszelt sajttal. Vajdarabkákat teszünk rá és előmelegített 200 fokos sütőben, addig sütjük, míg a sajt szép aranybarna színű lesz. Forró húslevesben tálaljuk.
|