Levesek : Kelkáposztaleves virslivel |
Kelkáposztaleves virslivel
Hozzávalók: egy kis fej kelkáposzta, egy fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, egy kanál zsír, egy kanál liszt, késhegynyi pirospaprika, köménymag, törött feketebors, só, 2 pár virsli. A jól megmosott kelkáposztát apró darabokra vágjuk, és köménymagos, gyengén sós vízben puhára főzzük. A zsírból, lisztből sötét zsemleszínű rántást készítünk, belekeverjük az apróra vágott vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy kevés hideg vízzel, elkeverjük és szűrőkanálon a megfőtt kelkáposztára szűrjük. Törött borssal ízesítjük, beletesszük a karikára vágott virslit és még néhány percig forraljuk.
|