Vadhs : Zelleres vadprklt |
Zelleres vadprklt
Hozzvalk: fl kg vadhs darabok, 4 nagy fej vrshagyma, 1 mark szrtott zellerlevl, 1 evkanl pirospaprika, 2 fej fokhagyma, 2 ujjnyi vastag fstlt szalonna, zestsnek: telzest, rlt fekete bors, trt szerecsendi, majornna, vadas fszerkeverk, s, babrlevl Elszr a szalonnt lass tzn megstjk. Kivesszk a zsrjbl, majd beletesszk a felvgott hagymt. Sokig dinszteljk, nem pirtjuk. Ha sszesrsdtt -ppes lett- beleszrjuk a piros paprikt. Rtesszk a hst. sszekeverjk. Beletesszk a deliktot, borsot, fokhagymt, majornnt, szerecsendit, a mark zellerlevelet, 1 db babrlevelet. sszetottyantjuk, majd vzzel felengedjk, s nagyon lass tzn megfzzk. Gyakran kevergetjk, a levt lefzzk. Mindenfle tsztval krtsknt tlalhatjuk. Fensgesen finom. J tvgyat hozz. (Ha reg a hs, tegynk bele hspuht st.)
|