Vadhs : Trkonyos hzinylragu |
Trkonyos hzinylragu
Hozzvalk: 2 db nylcomb, 2 db lapocka, 1 db gerinc, 1 dl olaj, 12 dkg vrshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 20 dkg gomba, 30 dkg paradicsom, 5 dl fehrbor, 1 csom petrezselyemzld, trkony, rlt fekete bors, s A megtiszttott hzinyl combjt, lapockjt, gerinct kicsontozzuk, majd a hst 5-6 dkg-os darabokra vgjuk. Serpenyben kevs olajat hevtnk, beletesszk a hst, sval, trtt borssal fszerezzk s gyakori kevers mellett szp pirosra, stjk, majd a hst egy lbasba tszedjk. A stsbl visszamaradt olajban finomra vgott vrshagymt fonnyasztunk, hozzadjuk a zzott fokhagymt, majd a cikkekre vgott gombt, vgl a feldarabolt paradicsomot. Amikor az anyagok megpirultak, rntjk a hsra, s felntjk fele fehrborral, fele vzzel, s fedvel letakarva puhra proljuk. Ezutn megszrjuk aprra vgott zldpetrezselyemmel, trkonnyal s mg 1-2 percig forraljuk. Prolt rizs kretet knlunk hozz.
|