Vadhs : Szarvas tokny erdei gombval |
Szarvas tokny erdei gombval
600 g szarvas lapocka, 150 g vrshagyma, 8 cl olaj, 30 g paradicsomszsz, 2 g kakukkf, 2 dl szraz vrsbor, 120 g vargnyagomba, 120 g rkagomba 2 db babrlevl, 1/2 csom petrezselyemzld, 2 dl tejfl, 30 g liszt, s, rlt fekete bors A szarvashst ceruza vastagsg cskokra vgjuk, jl megmossuk, s szrbe tve lecsepegtetjk. Finomra vgott vrshagymt olajban aranysrgra pirtunk, a paradicsomprt hozzadjuk, jl elkeverjk, kevs ideig tovbb pirtjuk. A hst beletesszk, sval zestjk, rlt borssal, kakukkfvel fszerezzk s fedvel letakarva kzepes tzn, proljuk. Amikor a hs a sajt levt mr elftte, kevs vizet s szraz vrsbort ntnk al. Mindig rvid lben proljuk. Kzben a vargnya- s rkagombt jl megmossuk, szeletekre vgjuk. Amikor a hs puhulni kezd, a ktfle gombt hozzkeverjk, a babrlevelet beletesszk, finomra vgott zldpetrezselyemmel megszrjuk. Tejflbl, lisztbl habarst ksztnk, simra keverjk, szrn keresztl, folyamatos kevers mellett a mr puha hshoz ntjk. Jl tforraljuk. Ha tl sr lenne, kevs vrsborral hgtjuk. Forrn, prolt rizzsel tlaljuk.
|