Szarvasgulys
Hozzvalk: 1200 g szarvashs, 200 g vaj, 500 g vrshagyma, 25 g pirospaprika, s, 60 g liszt, 3 dl tejfl. Elksztse: Ehhez legjobb az llat eleje s lbszrhsa, azt a pcolsnl lertak szerint nhny napig pcoljuk, majd a hst ebben a pclben egyszer felforraljuk, abbl kiemeljk, s kisebb kockkra vgjuk. A vajban a finomra vgott hagymt pirtjuk, elkeverjk a fszerpaprikval, ezutn rgtn beletesszk a hst, felengedjk annyi vzzel vagy hslevessel (kb. 2 liter), hogy egy tartalmas levest kapjunk. Lehet esetleg mg egy kevs liszttel simra kevert tejfllel behabarni. (Szerk. megjegyzse: napjainkban a gulysleves nem gy kszl! Liszt s tejfl nlkl, vaj helyett serts zsrral, fokhagymval, kmnymaggal, zldpaprikval, paradicsommal, burgonyval fzik manapsg.)
|