Prolt vadkacsa
Hozzvalk: egy egsz kacsa (vad), 10 dkg fstlt szalonna, 25 dkg vegyes zldsg, egy vrshagyma, 2 dl vrsbor, 8 dkg zsr, 2 dl Tejfl, mokkskanl mustr, egy babrlevl, egy evkanl cukor, fl citrom, egy evkanl liszt, s, fekete bors. A lenyzott kacst kiztatjuk, megszzuk, s szalonnacskokkal megtzdeljk. A karikra vgott vegyes zldsget s hagymt a fele zsrban, tepsiben megpirtjuk, hozzadjuk a citromhjat, babrlevelet, rrakjuk a kacst s a megforrstott zsrral lentjk. Kevs vizet s vrs bort is ntnk al, s gyakori ntzs kzben puhra - de pirosra - stjk. Ha a hs teljesen megpuhult, deszkra szedjk. A zldsget levvel egytt ttrjk, hozztesszk a megpirtott cukrot, meghintjk liszttel, elkeverjk, s kevs vzzel felengedjk. Tejfllel, mustrral, citromlvel zestjk. A kacst felszeleteljk, belerakjuk a mrtsba s felforraljuk. A hst tlra tesszk, pr kanlka mrtst ntnk al s burgonyafnkkal vagy -krokettel tlaljuk. A tbbi mrtst kln csszben adjuk hozz.
|