Vadhs : zpsttom szalonnban |
zpsttom szalonnban
(1,5 literes formhoz), 40 dkg zhs, 30 dkg sertshs, 3 dkg vaj, 1 kzepes fej vrshagyma, 2 kvskanl s, 1 kvskanl psttomfszer, 1-1 kvskanl rlt bazsalikom s kakukkf, 1 kshegynyi rlt rozmaring, 1 babrlevl, 8 szem borkabogy, 1 mokkskanl rlt fekete bors, 4 dkg hj nlkli szraz kenyr, 8 cl Tejszn, 30 dkg friss szalonna, 10 dkg ftt marhanyelv, 1 tojsfehrje, 10 dkg libamj, 35 dkg vastag friss szalonna. A lehrtyzott hsokat cskokra, vgom s egy kis tlba, teszem. A karikkra vgott hagymt kevs vajban vegesre fonnyasztom, kihtm, s a hsra bortom. Ezutn megszom a hst, s rszrom az rlt fszereket. Rteszem a kis kockkra felvgott kenyeret. Az egszet lelocsolom tejsznnel elkevert tojsfehrjvel. Flival letakarom, s egy jszakra htbe teszem. Msnap az egszet finom lyuk hsdarln ktszer ledarlom a 30 dkg friss szalonnval egytt. Jl sszekeverem, vgl beleteszem a kockkra vgott ftt marhanyelvet is. Vkony szalonnaszeletekkel kiblelem a formt. Flig megtltm a psttommasszval. Ezutn elsttt, cskokra vgott libamjszeleteket teszek a formba, majd beleteszem a maradk psttomot. Vgl szalonnalapokkal bebortom az egszet. A lefedett formt kb.60 percig 80 fokos vzben, kigzlm. Ezutn a psttomot a formban hagyva kihtm, s forr vzbe mrtott kssel szeleteket vgok ki belle.
|