zgerinc vadasan
Hozzvalk: 1kg zgerinc (csont nlkl), 15 dkg srgarpa, 15 dkg gykr, zls szerint vrshagyma, fokhagyma, citrom, bors, koriander, babrlevl, mustr, ecet, borka, cukor, 2 dl Tejfl, 5 dkg finomliszt, 0,5 dl tolaj A megtiszttott gerincet 1 napig zldsges pclben rleljk. Olajon a megtiszttott, karikra vgott hagymt, rpt, gykeret megproljuk a fszerekkel egytt. Rtesszk a pclbl kiemelt hst, s kevs lvel felengedve egy rn keresztl proljuk. Amikor puha, kivesszk a hst, s a zldsges levt szrszitn tpasszrozzuk. zls szerint utn zestjk mustrral, ecettel, citromlvel. Tejfllel dstjuk, majd jl tforraljuk. (Ha nem elg sr a mrtsunk, kevs lisztbl vilgos rntst ksztnk, s ezzel srtjk.) A hst forrn szeletelve tlaljuk, zsemlegombccal vagy kiftt tsztval.
|