Vadhs : zborda Szchenyi mdra |
zborda Szchenyi mdra
2 kg zhs (borda szelet), 0,6 kg ftt rizs, 12 dkg sonka, 24 dkg csirkemj, 3 db tojs, 1,2 dl Tejszn, 12 dkg vrshagyma, 24 dkg zsr vagy olaj 24 dkg srgarpa, 24 dkg zldbors, 0,6 kg brokkoli, 1,2 dkg vaj, 18 gomba (kucsma), 0,6 l hsleves, 3,6 dl vrsbor, 6 dkg mustr 1 csokor petrezselyemzld, trtt fekete bors, s A bordkat szrd fel a bordacsont mellett. A mjat forrzd le, s a sonkval egytt vgd apr kockkra. Keverd hozz a ft, rizst, az egsz tojsokat s a tejsznt. Sval, borssal, petrezselyem zlddel fszerezd. A felaprtott hagymt fonnyaszd meg olajon, keverd a rizshez s tltsd meg a keverkkel a felszrt bordkat. Hstvel tzd ssze a zsebet. A szeleteket kend meg vkonyan mustrral, szd, borsozd s hagyd llni kis ideig. Kzben a zldsgeket megproljuk olajban, kivesszk, beletesszk a bordkat, tstjk, kivesszk, majd felntjk vrsborral, hozzadjuk az erlevest, alaposan kiforraljuk. A zldsgek msik felt vajon proljuk, s kretknt adjuk.
|