Fcnleves
Hozzvalk: 1 fcn, 3 szl srgarpa, 3 szl petrezselyemgykr, 1 kis prhagyma, 1,5 dl tejfl, 1 ek. liszt, 2 ek. olaj, 1 csokor petrezselyemzld, 2-3 szem egsz fekete bors, 1 babrlevl, s. Elksztse: A fcnt sval, borssal, babrlevllel 1,5 l vzben feltesszk fni. Ha felforrt habjt leszedjk s 1 rn t, fed nlkl ers tzn, fzzk. A srgarpt, a petrezselyemgykeret s a prhagymt vkony karikra vgjuk. A megftt fcnt kivesszk, levt leszrjk. Az olajt felforrstjuk, tpirtjuk rajta a zldsgeket. Rszrjuk a lisztet, 1-2 percig tovbb pirtjuk, majd aprnknt hozznt] k a levest. Kevergetve 10 percig forraljuk. A ftt fcnt kicsontozzuk, a hst kis darabokra vgjuk. A levesbe tve jra felforraljuk, majd hozzkeverjk a tejflt. Finomra vgott petrezselyemmel meghintve tlaljuk.
|