Vadhs : Fcnleves jhzi mdra |
Fcnleves jhzi mdra
6 szemlyre 2 db fcn, 15 dk srgarpa, 15 dk vegyes zldsg, 1/2 fej kelkposzta, 10 dk karfiol, 5 dk zldpaprika, 5 dk paradicsom, 5 dk vrshagyma, 10 dk zldbors, egsz fekete bors, 3 dk s, 3 l vz, 1-2 sampinyongomba, 1 gerezd fokhagyma. A megtiszttott, alaposan megmosott fcnt fazkba tve felntjk vzzel. Hozz tesszk a vaddiszn, vagy marhahst. Kb. flrai fzs utn, mikzben a levt tbbszr lehaboztuk, belerakjuk a tbbi hozzvalt s csendes tzn kb. 4 ra hosszat, fzzk, ekkor kivesszk belle a hst s leszrjk. A fcn hst lefejtjk a csontrl, s visszarakjuk a leszrt levesbe az tvlogatott zldsggel, gombval egytt. Vkony metltet vagy mjgombcot fznk bele, gy tlaljuk.
|