Vadhs : Vaddiszn Robert-mrtssal |
Vaddiszn Robert-mrtssal
Hozzvalk: 8 vaddiszn hsszelet, hrom evkanl zsr, 2 dkg vaj, egy kis fej reszelt vrshagyma, kt evkanl liszt, 3 dl fehrbor, s, trtt fekete bors, ecet, cukor, reszelt citromhj, mokkskanl szardellapaszta, kvskanl mustr, fl citrom leve. A vkonyra kivert hsszeleteket megszzuk, megborsozzuk s fagyos vajjal megkenjk. Nhny rt llni hagyjuk, majd kt evkanl zsrban ropogs pirosra stjk. Tlra tesszk s a kvetkez mrtssal ntjk le: egy evkanl zsrban megpirtjuk a reszelt vrshagymt, beletesszk a lisztet, felengedjk a borral, s ha kell, kevs vzzel is hgtjuk. A fszerekkel zestjk, belekeverjk a szardella-pasztt s a hsszeletekre ntjk.
|