Fokhagyms ponty
Hozzvalk: 1 kg krli ponty, 10 dkg Rma margarin, 4-5 gerezd fokhagyma 1-1 csokor petrezselyemzld s zellerzld, s, fekete bors, paprika, liszt, kevs citroml 2 dl tejfl Elkszts: A Rma margarint 2-3 gerezd trt fokhagymval, a finomra vgott zldekkel, sval, borssal s citromlvel simra keverjk. A megtiszttott ponty fejt s farkt levgjuk, trzst a gerincre merlegesen bevagdaljuk. Ezekbe a vgatokba tltjk az zestett vajat. Kikent tzll tlba tesszk a halat (gy, mintha szna), s tetejt papriks liszttel meghintjk. Borsnyi vajat morzsolunk r. Kb. 1/2 rn t stben stjk. Vgl lentjk 2 gerezd trt fokhagymval elkevert tejfllel, s mg kb. 10 percre, visszatoljuk a stbe. Ss burgonyval knljuk.
|