Halak : DOROZSMAI PONTYPAPRIKS SAJTOS |
DOROZSMAI PONTYPAPRIKS SAJTOS
Hozzvalk: 80 dkg pontyfil, 5 dkg fstlt szalonna, 4 evkanl olaj (zsr) 1 j kzepes vrshagyma, a krethez: 1-1 zldpaprika s paradicsom, 2 dl tejfl 1 ppozott kiskanl pirospaprika, 1 evkanl liszt, 1,5 dl tejfl, 2 gerezd fokhagyma, 4 adag galuska, s, rlt fekete bors, 8-10 dkg reszelt trappista vagy egyb sajt A pontyfilt 3 centis kockkra vgjuk, flretesszk. Az aprra vgott szalonnt olajon kevergetve kistjk. Kzben a zldsget megtiszttjuk. A hagymt finomra, a fokhagymt ppesre, a paprikt s a paradicsomot apr kockkra vgjuk. A szalonnn a hagymt vegesre stjk, a hozzadott paprikval s paradicsommal mg 2 percig pirtjuk, kzben fokhagymval zestjk. Utna kerl bele a ponty, amit csak addig pirtunk, mg krs-krl kifehredik. Szzuk, borsozzuk, pirospaprikval megszrjuk, majd kb. 3 dl vizet (mg jobb, ha hal alaplevet) ntnk r. Kis lngon kb. 10 percig, puhtjuk, kzben megkeverjk vigyzva, nehogy a halhst sszetrjk. A lisztet a tejflben csommentesre keverjk, a pontypapriks levt ezzel srtjk. Tlalskor galuskt halmozunk mell, amit tejfllel meglocsolunk, s reszelt sajttal megszrunk.
|