Halak : Dorozsmai molnr ponty |
Dorozsmai molnr ponty
6-8 szemlyre: 1 kg pontyfil, 100 g hsos, fstlt szalonna, 2 nagy fej vrshagyma, 250 g gomba, 150 g natr lecskonzerv (vagy 3-3 db zldpaprika s paradicsom), 5 dl tejfl, 500 g csuszatszta, 1 csokor petrezselyemzld, 1 kk. desnemes pirospaprika, s, fekete bors, olaj, zsemlemorzsa A halszeleteket fel rra beszzuk, zsemlemorzsba forgatjuk, s olajban kistjk. Flretesszk. A szalonnt zsrjra pirtjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymt, a tzrl lehzva megszrjuk pirospaprikval, hozzadjuk a lecst, a vkonyan felszeletelt gombt, flpuhra fzzk, szzuk, borsozzuk, elkeverjk 4 dl tejfllel. A tsztt enyhn ss vzben kifzzk, leszrjk, sszekeverjk a gombs lecsval s egy tzll tlba, tertjk. Tetejn elrendezzk a halszeleteket, meglocsoljuk a maradk tejfllel s elmelegtett stben, ers tzn pirosra stjk. Petrezselyemmel, paradicsommal, paprikval dsztjk.
|