Halak : Csukaszeletek halszosan |
Csukaszeletek halszosan
Hozzvalk: 1,2 kg csuka, 5 dkg vaj, 1 evkanl liszt, 1 kzepes vrshagyma,2 dl vrsbor, 1/2 csom petrezselyemzld, 1 db zldpaprika, 1 kis csokor metlhagyma, kakukkf, 1/2 citrom hja, 3 db zsemle, s. Elkszts: A megtiszttott, feldarabolt halat megszzuk, s fl rt llni hagyjuk. Ezalatt a vajjal rntst ksztnk, beletesszk a kettvgott, tiszttott vrshagymt, s felengedjk a 3 dl vzzel hgtott vrsborral. Hozzadjuk a finomra vgott zldpetrezselymet s a metlhagymt, az aprra vgott zldpaprikt, a kakukkfvet s a reszelt citromhjat. Alaposan kiforraljuk, majd beletesszk a halat, s lass tzn fed alatt puhra fzzk. Amikor a hal megpuhult, tlra tesszk, s rszrjk a mrtst. A tl szlt krberakjuk hromszgletre vgott pirosra pirtott zsemleszeletekkel.
|