Csuka kposztsan
Anyagszksglet 6 szemlyre: 2 kg-os csuka, 1 kg savany kposzta, 6 dkg liszt, 1 dkg pirospaprika, 8 dkg zsr, 10 dkg vrshagyma, 3 dl tejfl, s. Elkszts: A csukt kellen megtiszttjuk. Fejt, farkt levgjuk, trzst 6 egyenl darabra szeleteljk. A haldarabokat srn s mlyen irdaljuk. Fejt, farkt, belsejt vrshagymval felfzzk, majd tpasszrozzuk. Az gy nyert lbe tesszk fel a kposztt fni. Amikor a kposzta mr puha s levt elftte, a haldarabokat megszzuk, papriks lisztben megforgatjuk, forr zsrban kistjk. A kposzta felt az ednybl kiszedjk, s helyette belerakjuk a megslt haldarabokat, majd a kiszedett kposztt a hs tetejre hintjk, lentjk tejfllel, s forr stben 15 percig stjk, majd tlaljuk.
|