Magyaros egytl
Hozzvalk: 50 dkg sertscomb, 1 pr debreceni kolbsz, 1,2 kg burgonya, 2 zldpaprika, 2 paradicsom, 1 nagy vrshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 doboz pritamin, 10 deka csszrszalonna, 2 evkanl olaj, s, rlt pirospaprika, fekete bors, szurokf, rozmaring, 1 hsleveskocka. Elksztse: A csszrhst cskokra vgjuk, kiolvasztjuk, s a zsrjn megfuttatjuk az aprra vgott hagymt s zldpaprikt. Beletesszk a kockra vgott hst s a paradicsomokat, vz hozzadsval 30 percig proljuk. Ezutn belekeverjk a sztnyomott fokhagymt, a pritamin, a leveskockt, a meghmozott s nagy kockra vgott krumplit, a felkarikzott szafaldt, az olajat. Fszerezzk 1 kvskanl sval, 1 evkanl des s ers paprikval, 1-1 kshegynyivel a fszerekbl. Felengedjk annyi vzzel, hogy ellepje az telt. Kis lngon, letakarva, addig fzzk, amg a krumpli megf (ne legyen tl puha). Tlals: A legjobb kovszos uborkval, de brmilyen savanysgot adhatunk mell.
|