Lisszaboni csirks egytl
Hozzvalk: 30 dkg vrshagyma, 5 kisebb cukkini, 3 cseresznyepaprika, 1 babrlevl, 15 dkg olajbogy, 1/8 l fehrbor. 1/4 l hsleves, 3 evkanl olaj, 1 cikk fokhagyma, 2 teskanl rozmaring, 1 citrom, fehr bors, s, 1 db 1,2 kg-os konyhaksz egsz csirke Elksztse: A csirkt tiszttsuk meg, itassuk le, majd kvl-bell drzsljk be sval, borssal. A fokhagymt zzzuk aprra, keverjk el az olajjal, fl citrom levvel, rozmaringgal s kenjk a csirke brre s belsejbe. Elmelegtett stben sssk ki a csirkt, forgassuk meg sts kzben. Mg a csirke sl, tiszttsuk meg a hagymt, szeleteljk fl, a cukknit hosszban vgjuk ngyfel, aztn cskokra. Mikor a csirke mr majdnem kszre slt, tegyk kr a sznes zldsgegyveleget az olajbogykkal, fszerekkel, ntsk al a bort s a hslevest s sssk kszre. Dsztsk citromkarikkkal s rozmaringgal.
|