LECSS CSIRKEMELL EGYTL
Hozzvalk: 1 nagy csirkemell, 50 dkg vastag hs sznes zldpaprika, 50 dkg vrshagyma, 1 evkanl paradicsomszsz, 10 dkg fstlt szalonna, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl tejfl, 1 dl tejszn, 25 dkg apr szem gomba, 10 dkg reszelt fstlt sajt, 75 dkg apr szem burgonya (jburgonya), 1-1 mokkskanl trtt fekete bors s bazsalikom, zls szerint s, 1 teskanl pirospaprika. A vrshagymt megtiszttom, s vkony karikkra vgom. A fstlt szalonnt aprra metlem, zsrjt kiolvasztom s rajta a hagymakarikkat vegesre fonnyasztom. Ezutn hozzteszem a megmosott, kicsumzott, felszeletelt paprikt s a megtiszttott, de egszben hagyott gombt. Megszom s fed alatt, sajt levben nhny percig stm. Kzben nhnyszor megkeverem. Megfszerezem, hozzadom a megtiszttott, ppesre zzott fokhagymt, vgl a paradicsomprt, a tejflt s a tejsznt is belekeverem. Ezutn a tzet eloltom alatta. Mly tzll tl aljra tertem a megtiszttott, egszben hagyott nyers burgonyaszemeket, jl megszom, s bebortom a kicsontozott s felszeletelt csirkemellel. Rtertem a gombs lecst, rkarikzom a lehjazott s felszeletelt paradicsomot, vgl meghintem a reszelt fstlt sajttal. A tlat aluflival j szorosan lefedem, s elmelegtett forr stben kzepes lngon 45 percig stm. Az aluflit levve csak annyi ideig pirtom, hogy a sajt a tetejn egybefgg rteget kpezzen. Ne barnuljon meg, mert megkeseredik! Tejfls uborkasalta illik hozz.
|