Kertsztl zsenge zldsgekkel
Hozzvalk: 20 dkg srgarpa, 20 dkg fehrrpa, 20 dkg kelbimb, 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 csom petrezselyemzld, 15 dkg reszelt trappista vagy egyb sajt, 2 db tojs, 2 dl tej, trtt fekete bors, s A zsenge, tavaszi, friss srgarpt, fehrrpt egyforma nagysg, kisebb kockkra vgjuk. Gyengn ss vzbe tve roppan puhra fzzk. A kelvirgot rzsira szedjk, s a zldsgekhez hasonlan elfzzk. A megtiszttott gombt jl megmossuk, s vkony szeletekre vgjuk. Egy tzll tlat kivajazunk, beletesszk a ftt zldsgeket, s tetejre szrjuk a szeletelt nyers gombt. Sval, trtt borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel megszrjuk, s rhintjk a reszelt sajtot. A felttt tojsokat elhabarjuk a hideg tejjel, s a zldsgekre ntjk. Ezutn vkony sajtszeletekkel lefedjk, s kzp meleg stben addig stjk, ameddig a sajt szp pirosra sl a tetejn. Frissen, forrn tlaljuk.
|