Egytltelek : Fstlt kolbsz szegedi papriks burgonyval |
Fstlt kolbsz szegedi papriks burgonyval
Hozzvalk: 1, 25 kg jburgonya, 20 dkg tarhonya, 80 dkg fstlt kolbsz, 10 dkg zsr, 5 dkg fstlt szalonna, 10 dkg vrshagyma, 2 db zldpaprika, 2 db paradicsom, s, pirospaprika. A finomra vgott hagymt zsrban aranysrgra pirtjuk, majd megszrjuk pirospaprikval. Kevs vzzel felengedjk, s zsrjra pirtjuk, ekkor hozzadjuk a megtiszttott, megmosott s kisebb kockkra vgott jburgonyt, megszzuk, s annyi vizet ntnk r, hogy flig ellepje. Kzben a fstlt szalonnt apr kockkra vgjuk, flig kistjk, belekeverjk a tarhonyt s megpirtjuk benne. Majd felengedjk annyi forr vzzel, hogy flig ellepje, megszzuk, s flig puhra fzzk. Ekkor hozzkeverjk a burgonyapaprikshoz, beletesszk a kisebb cikkekre vgott zldpaprikt s paradicsomot; vgl a megmosott fstlt kolbszt s idnknt megkeverve, fedvel letakarva puhra fzzk. Tlalskor a tl aljra tesszk a tarhonys burgonya paprikst, a fstlt kolbszt egyenl arnyban elosztjuk rajta s forrn tlaljuk. Kln adunk hozz kovszos uborkt vagy fejes saltt.
|