Csirkeragu sajttsztban
Hozzvalk: 2 nagy csirkemell, 5 dkg bacon-szalonna, 1 hsleveskocka, 15 dkg gomba, 1 db zldpaprika, 3 dkg margarin, 2 dl tejfl vagy tejszin, 1 kk.liszt, s. A sajtos tszthoz: 15 dkg liszt, 10 dkg reszelt trappista vagy egyb sajt, 2 tojs, tej, s. A tetejre: 5 dkg reszelt sajt. A kicsontozott csirkemelleket kockra vgjuk. Msfl dl vzzel lentjk, s a hsleves-kockval zestve, fed alatt 15 percig fzzk. A kis kockra vgott szalonnt egy serpenyben kiolvasztjuk, s a megtiszttott, felszeletelt gombt meg zldpaprikt beletve 3-4 percig egytt proljuk. A csirkehssal sszekeverve, egy tzll tl aljra tertjk. A csirke fzvizet a tejfllel meg a liszttel simra keverve rntjk. A lisztbl a tojsokkal, a reszelt sajttal, csipetnyi sval meg annyi tejjel, amennyit felvesz, tsztt gyrunk, kinyjtjuk, s tzll tlban lev gombs csirkre tertjk gy, hogy teljesen befedje. Kzepesen meleg stben kb. 40 percig, stjk. Vgl reszelt sajttal megszrjuk, s a stbe visszatolva addig stjk, mg a teteje halvnypiros nem lett. /Kszlhet gy is, hogy a lees tsztbl mintkat vgunk ki, s azzal dsztjk a tetejt, majd megkenjk tojssal, s gy stjk meg. /
|