Rakott burgonya
Hozzvalk: . 70 dkg burgonya, 25 dkg parasztkolbsz, 15 dkg hsos szalonna, 10 dkg reszelt sajt, 4 kemny tojs, 3 dl tejfl, 2 evkanl margarin, s.
A burgonybl hjban ftt burgonyt ksztnk (lsd a Kreteknl), majd meghmozzuk s felkarikzzuk. A kolbszt s a kemny tojsokat vkony karikkra vgjuk, a hsos szalonnt cskokra vgjuk. A tejflt sval sszekeverjk. Egy ednyt margarinnal kikennk, majd rtegesen burgonyt, kolbszt, hsos szalonnt s tojst tesznk bele. A rtegeket meglocsoljuk olvasztott margarinnal s tejfllel. A legfels rteget vastagon bevonjuk tejfllel. Lefedve 10 percig 500 W-on stjk, majd kivesszk, a tetejt megszrjuk sajttal s 5 percre fed nlkl 500 W-on visszatesszk a stbe.
|