Tsztaflk : Spagetti tejsznes-szalonns szsszal |
Spagetti tejsznes-szalonns szsszal
Hozzvalk: s, 500 g makarni v. spagetti, 100 g pancetta vagy j zsros fstlt szalonna, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek olvaolaj, 3 egsz friss tojs, 5-6 ek tejszn, 50 g frissen reszelt parmezn vagy pecorino, esetleg mindkett keverve frissen rlt fekete bors Egy nagy fazkban felforralunk 4-5 l vizet 1 ek sval. Beletesszk a spagettit, s fakanllal belenyomkodjuk, hogy mind vz al kerljn. A tsztt flkemnyre fzzk ? ez kb. 8 percig tart, de j, ha mr elbb megkstoljuk. A stbe betesznk egy tlat s ngy spagettistnyrt kb. 50-ra. Kzben kis kockkra vgjuk a pancettat vagy szalonnt. Megtiszttjuk, s aprra vgjuk a fokhagymt. Megmelegtjk az olajat s idnknt megkevergetve ropogsra, pirtjuk benne a szalonnakockkat. A tojsokat, a tejszint s a sajtot a meleg tlba tesszk s megkeverjk. Leszrjk a tsztt, a forr szalonnval egytt azonnal a tojsmasszhoz ntjk, beborsozzuk, jl elkeverjk s sztosztjuk a tnyrokba. Ha gy kszted, biztos soha tbb nem veszel zacsks szrmedvnyt. Isteni finom, de azonnal, forrn kell megenni, nem lehet ksbbre eltenni.
|