Bolognai makarni
Hozzvalk: 25 dkg makarni, 25 dkg darlt hs, 15 dkg gomba, 10 dkg csirkemj, 10 dkg sajt, 1 evkanl vaj, ketchup, s, bors.
A tsztt egy ednybe tesszk, felntjk hideg vzzel, majd megszzuk. Lefedve 8 percig 500 W-on megfzzk. Flidben alaposan megkavarjuk. A gombt elvlasztjuk a tnkjtl, megtiszttjuk s vkony szeletekre vgjuk. A darlt hst megfszerezzk. A csirkemjat megtiszttjuk, majd aprra vgjuk s belekeverjk a hsba. Egy ednyben vajat olvasztunk 3 percig 200 W-on. Beletesszk a hst, a gombt, s alaposan sszekeverve 10 percig letakarva 500 W-on proljuk. A kiftt tsztt sszekeverjk a hsos raguval, lentjk ketchuppal, majd sajtot reszelnk r.
|