Sajtgaluska
Hozzvalk: 10 dkg bzadara, 1 tojs, 1 tojssrgja, 4 dkg vaj, 4 dkg reszelt parmezn sajt, s, bors, szerecsendi, 2,5 dl hsleves. Tetejre reszelt sajt, vaj. A vajat a darval, a tojssal s a srgval meg a sajttal, valamint a fszerekkel sszekeverjk. A masszt jl lenyomkodjuk s fl rra a htszekrnybe tesszk. A levest felforrstjuk, de nem forraljuk fel. Kt ek. segtsgvel galuskkat formzunk, s a levesbe tesszk. 15-20 percig hagyjuk egsz kis lngon, majd vatosan kiemeljk, jl lecsepegtetjk s stpapirral blelt tepsire, tesszk, majd meghintjk reszelt sajttal. Vajdarabkkat tesznk r s elmelegtett 200 fokos stben, addig stjk, mg a sajt szp aranybarna szn lesz. Forr hslevesben tlaljuk.
|