Szalonns rakott pogcsa
Hozzvalk: 10-15 dkg kolozsvri- vagy csszrszalonna 0,5 kg liszt 5 dkg leszt 20 dkg vaj 1/4 kg tehntr 1 pohr kefr 6 ppos evkanl bzakorpa 10-15 dkg reszelt sajt s 2 dl tej 1 csapott evkanl cukor vaj a tepsi kikenshez Elksztse: Az lesztt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, majd egy kanl lisztet kevernk bele. Ha megkelt, a liszttel, trval, kefrrel, vajjal, sajttal, a korpval s kevs sval jl sszedolgozzuk, s dupljra kelesztjk. Kzben a szalonnt apr kockkra vgjuk. Ha megkelt a tszta, ujjnyi vastagra nyjtjuk, kiszaggatjuk, s a felt jl kikent tepsibe sorakoztatjuk. Mindegyik pogcsra egy szalonnakockt tesznk, s befedjk egy msik pogcsatsztval. Ennek a tetejt jl belisztezett, kisebb mret szaggatval rnyomjuk, hogy jl sszetapadjanak. Tojsfehrjvel megkenjk, kmnymaggal megszrjuk. Hideg stbe tesszk, s ers lngon kb. 30 percig stjk.

|