Csokis-manduls-narancsos torta
Hozzvalk: A tszthoz • 10 dkg csokold • 7,5 dkg vaj • 15 dkg mandula (rlt) • 5 evkanl porcukor A tetejre • 2 narancs • 20 dkg csokold • 3 tojssrgja • 1 evkanl likr • 4 tojsfehrje Elksztse: A csokit apr darabokra trdeljk, vzgz felett megolvasztjuk, majd hozzadjuk a vajat, s habosra keverjk. A mandult, a cukrot s a vajas csokikrmet 2 evkanl vzzel simra dolgozzuk. Egy 24 cm tmrj, 3 cm magas tortaforma aljt s szleit aluflival kibleljk. Fl cm vastagon belentjk a masszt, s 1 rra fagyasztba tesszk. A krmhez a narancsok hjt lereszeljk, a hjakat 10 percre lobog forr vzbe tesszk, majd lecspgtetjk. A csokoldt kislngon megolvasztjuk, majd levesszk a tzrl, belekeverjk a tojssrgkat, a likrt s a narancshjat. A tojsfehrjt kemny habb verjk, majd vatosan ehhez adjuk a narancsos csokikrmet. Ezt a kemny csokirteg tetejre simtjuk, s 1 rra htbe tesszk. A narancsokat 8 gerezdre osztjuk, s minden fehr hjat leszednk rluk. A tortt a formbl kivesszk, tortatlra rakjuk, de az aluflit rajta hagyjuk. A narancsgerezdeket rzsaszeren a tetejre rendezzk, s azonnal tlaljuk.
|