Csavart sajtos rd
Hozzvalk: 21 darabhoz: 3 lap mlyhttt leveles tszta, 1 tojs, 5 dkg reszelt ementli sajt, 1 mokkskanl s, 1 mokkskanl rlt fehr bors Elkszts: Hagyjuk felengedni a leveles tsztalapokat. Egyms mell fektetve krlbell 20-30 perc alatt kiengednek. Felverjk a tojst, s megkenjk vele a levelestszta-lapokat. Az els lapot megszrjuk sajttal, a bors s a s felvel. A msodik tsztalapot a tojsos felvel rbortjuk az elsre. A msodik lap tetejt ismt megkenjk tojssal, s rszrjuk a megmaradt sajtot, st, borsot. A harmadik tsztalapot tojsos felvel rtesszk a msodik lapra. A tsztalapokat enyhn lelaptjuk, s 10x21 centi nagysgra kinyjtjuk. 7 db 3 centi szles s 10 centi hosszsg cskokat vgunk, majd mindegyik cskot kicsit megcsavarjuk. A tepsit hideg vzzel kibltjk, rrakjuk a sajtos rudakat, s a maradk tojssal megkenjk a tetejket. A vgott felleteket ne kenjk be. 15 percig pihentetjk, majd 200º C-ra felmelegtett stben a kzps snen 15 perc alatt megstjk. Frissen, melegen fogyasztva az igazi, de vendgvrnak is nagyon finom. Tipp:Az ementli sajtot helyettesthetjk fstlt sajttal, vagy kenhetnk a lapok kz juhtrt is. Gyorsan elkszthet vendgvr stemny.
|