Dobos torta
A Dobostorta, a magyar cukrszat zszlshajja
Tszta Tojs 6 db, Liszt 0,15 kg, Cukor 0,12 kg
Krm Tojs 9db, Cukor 0,3 kg, Vaj 0,4 kg, Vanlis cukor 0,03 kg, Vanlis pudingpor 0,05 kg, Olvasztott csokold 0,1 kg
Piskta ksztse A tojsokat kettvlasztjuk. A fehrjt ktharmad rsz cukorral kemny habb verjk, a maradk egyharmad rsz cukorral kihabostjuk a srgjt. A fehrjt a srgjba vatosan belekeverjk s hozzadjuk a lisztet. Olajozott, lisztezett stlemezre hat darab vkony kerek lapot kennk. 180 C-on ostyaszeren stjk. Sts utn alvgunk.
Krm kszts A vajat kihabostjuk s az olvasztott csokoldt hozzkeverjk. Az egsz tojsokat a cukorral, a vanlis pudingal s a vanlis cukorral sszekeverjk, gz fltt kb. 80 C-ra melegtjk folytonos kevers mellett. Ezutn kihlsig habb verjk. Vgl a tojshabot a csokolds vajhoz knnyedn hozzkeverjk. Az t lapot sszetltjk a krmmel, a hatodik lapot bevonjuk olvasztott cukorral.
|