Kposztafzelk trkonnyal
Hozzvalk: 80 dkg friss fejes kposzta 2 evkanl libazsr 2 evkanl liszt 1 fej vrshagyma 2 dl tejfl s, bors trkony Elksztse: Ezt a receptet akkor kaptam, amikor Erdlyben jrtam. Termszetesen mint mesterszakcs, tallkoztam mr korbban is fzelkekkel, de ha nyitott az ember - s n gy tartom, egy j szakcsnak annak kell lennie -, mindig kpes jat ellesni. Nos, ez az erdlyi tel ilyen volt, s igyekeztem, hogy hamistatlan, eredeti formjban mutassam meg nknek, krem, prbljk ki ilyen mdon. A fejeskposztt ujjnyi szles cskokra vgva, kevs ss vzben puhra fzzk. Libazsrba finomra vgott hagymt tesznk, vegesre pirtjuk, lisztet hozztve aranysrga rntst ksztnk s kshegynyi borssal meghintjk, majd hideg vzzel felengedve a kposztba szrjk. Aprra vgott trkonyt tesznk bele s 10 percig fzzk. Belekeverjk a tejflt s mg egyszer fllobbantjuk. J tvgyat kvnunk! Borajnlat: Saszla
|