Saltk : Ezersziget csirkesalta |
Ezersziget csirkesalta
Hozzvalk 4 szemlyre: 1 csirkemell + 2 csirkecomb, 4 evkanl olaj 1 csapott kiskanl s, fl mokkskanl rlt fekete bors, 40 dkg fagyaszott, morzsolt csemege kukorica, 6 kemny paradicsom, 2-3 nagy, piros hs zldpaprika, 1 kgyuborka, 4 g szrzeller Az ntethez: 2 szp szl jhagyma, nhny szem kapribogy, 1 ecetes uborka 5 evkanl majonz, 5 evkanl tejfl, 1 evkanl ketchup, fl dl tejszn 1-1 csipetnyi s, rlt fekete bors, 1 kiskanl citroml, porcukor s kevs mustr A hst tiszttsa meg s vgja fl kisujjnyi falatokra, majd a forr olajban kevergetve 8-10 percig ssse, kzben szza, borsozza. A kukorict flengeds utn cspgtesse le. A paradicsomokat - miutn szrt kimetszette - cikkekre, a kicsumzott paprikt cskokra, mg az uborkt karikkra vgja. A halvnyzeller vkony kls hrtyjt fejtse le, majd a rudakat vgja 1 centis darabokra. A mrtshoz az jhagymt, a kaprit s az ecetes uborkt vgja aprra, keverje a tejfllel egytt a majonzbe. A ketchuppal s a tejsznnel zestse, szza, borsozza. zls szerinti mennyisgben adja hozz a citromlevet, a porcukrot s a mustrt. Az elksztett hozzvalkat a csirkefalatokkal egytt rendezze el tlon, de sszekeverve is rhalmozhatja. A mrtst kln knlja hozz.
|