Saltk : Csirks zldsgsalta |
Csirks zldsgsalta
Hozzvalk: 1 slt csirke, 1 evkanl borecet, 1 evkanl szezmolaj 2 evkanl tolaj, 1/4 teskanl szjaszsz, 1 evkanl reszelt vrshagyma 1/4 teskanl szrtott kapor, 1/4 teskanl s, 1/4 teskanl fekete bors 20 dkg rzsira szedett karfiol, 10 dkg kgyuborka, 2 zellergykr, 1 cikria (10 dkg), 2 paradicsom, 8 olvabogy a dsztshez A csirkt feldaraboljuk, a brt lehzzuk. A hst lebontjuk a csontrl, s kis kockkra vgjuk. Az ecetet, az olajat s a fszereket sszekeverjk s zestjk. A hst ebbe a pclbe tesszk, s szobahmrskleten llni hagyjuk. A karfiolt ss vzben megfzzk, hideg vzben lebltjk, megszrtjuk. Az uborkt hj s mag nlkl centimteres darabokra szeljk. A zellert s a cikrit vkony flkr alak szeletekre vgjuk fel. A zldsget a marinrozott csirkhez adjuk, zestjk, paradicsomszeletekkel s olvabogyval dsztjk. Lehetleg azonnal tlaljuk. Vajas pirtst vagy fszeres majonzt ajnlunk hozz.
|