Burgonyasalta
Hozzvalk: 1 kg burgonya, 1 nagy fej vrshagyma, 5 dl hsleves (lehet kockbl is), 4 evkanl borecet, s, 4-5 db csemege uborka, 2 csokor snidling, 20 dkg kolozsvri szalonna, 10 dkg majonz, 1 dl tejfl A burgonyt megmossuk, s hjban megfzzk. A hslevest megmelegtjk, hozzadjuk a borecetet. A burgonyt mg melegen meghmozzuk s karikra vgva az ecettel elkevert hslevesbe, tesszk. Legalbb egy rn t, llni hagyjuk, ez alatt a l nagy rszt a burgonya magba szvja. A vrshagymt vkony karikkra vgjuk, a csemegeuborkt szintn flszeleteljk s vatosan a burgonya kz, keverjk. A majonzt simra eldolgozzuk a tejfllel s burgonyra, ntjk, majd bven megszrjuk a flaprtott snidliriggel. A szalonnt nagyon pici kockkra vgjuk, kistjk s leszrjk, majd a saltra hintjk. Tlals eltt legalbb kt rra behtjk, hogy az zek jl sszerjenek.
|