Saltk : Knny burgonyasalta |
Knny burgonyasalta
Hozzvalk: 60 dkg hjban ftt burgonya, 2 kemny tojs, 1 fej vrshagyma 1 evkanl borecet, 1 teskanl cukor, 1 teskanl s, 1/2 teskanl fekete bors, 1 tojssrgja, 1,5 dl tejsznes joghurt, 2 evkanl olaj, 2 alma, 2 csemege uborka, 2 paradicsom A burgonyt, a tojsokat s a hagymt megtiszttjuk. A hagymt finomra vgjuk, a saltstlba tesszk. Az ecetet, a cukrot, a st s a borsot sszekeverjk. A burgonyt sszevgjuk s hozzkeverjk a tojssrgjt a joghurttal s az olajat felverjk. Az almkat meghmozzuk, negyedeljk s kimagozzuk, az uborkval egytt feldaraboljuk s belekeverjk. Egy aprra vgott paradicsomot szintn hozzadunk. A kt saltt sszentjk, zestjk. Paradicsomkarikkkal s tojsszeletekkel dsztjk, esetleg egy kis paprikval megszrjuk. Rozskenyr vagy barna kenyr krmsajttal illik hozz.
|