Alms cklasalta
Hozzvalk: 30 dkg kzepes, lehetleg, egyforma ckla, s, 1 mokkskanl kmnymag, 1 kisebb vrshagyma, 2 alma (kb. 20 dkg), 1 citrom, 3 evkanl borecet, 6-7 evkanl kukoricacsra-olaj, 1 evkanl porcukor A cklt kefvel drzslve jl megmossuk, majd enyhn ss, kmnymagos vzben, amibe elzleg a megmosott hagymt is bele tettk, lefdve, kis lngon puhra fzzk. Amikor kihlt, meghmozzuk, akrcsak az almt, majd mindkettt gyufaszlnyi cskokra metljk. A citromot meghmozzuk, hst kisebb kockkra vgjuk. Mindezeket a borecettel meg az olajjal sszekeverjk, 1 kiskanl sval s a cukorral zestjk. Jtancs: Az alms cklasaltt ftt zellerrel is sszekeverhetjk. Termszetesen a tbbi hozzvalhoz hasonlan ezt is gyufaszlnyi cskokra kell vgni. A hagymt s a kmnymagot viszont el is hagyhatjuk.
|