Mrtsok : Currymrts chutney-val |
Currymrts chutney-val
Hozzvalk: 1 nagy fej vrshagyma, 2 evkanl vaj, 2-3 evkanl currypor, 2 dl hsleves, 1 alma, s, 1 teskanl tkezsi kemnyt, 6 evkanl ananszl, 1 evkanl mang cutney, 2-3 levl citromf, 1 evkanl konyak, rlt fekete bors. Elksztse: A kockkra vgott hagymt a vajban vegesre proljuk. Hozzadjuk a curryt, elkeverjk s felntjk 1 s 1/2 dl levessel. Az almt meghmozzuk, s finom lyuk reszeln a mrtsba reszeljk. Tipp: A Currymrts tetszs szerint varilhatjuk kkuszreszelkkel, almval, bannnal vagy akr tejsznnel, tejjel, joghurttal. A tejet a mrtsba ntjk s 30 percig gyenge tzn, fzzk. A kemnytt elkeverjk a maradk 1/2 dl levessel, majd besrtjk vele a mrtst. Vgl ananszlvel, mang chutney-val, citromfvel s esetleg konyakkal, sval s borssal zestjk. Jl illik hs s szrnyas telekhez vagy ftt tojshoz is.
|